Bootcamp

Bootcamp is van origine een spierversterkende trainingsmethode om

in een zo kort mogelijke tijd, met op dat moment beschikbare middelen, zo fit mogelijk

te worden. Bootcamp is ontstaan in het Amerikaanse leger.

 

✅ Maximaal 16 deelnemers – ✅ Buiten – ✅ 60 minuten – ✅ Gewichten tot 20kg – ✅ Altijd op jouw niveau

Bootcamp is sindsdien uitgegroeid tot een prettige, leuke en sociaal georiënteerde manier van bewegen. Ook tijdens deze trainingen staat kwaliteit van bewegen bovenaan, met aandacht voor het functioneren van jouw lichaam. Bootcamp is voor iedereen en iedereen is anders.

Uniek bij Barbells & Bootcamp is dat zelfs de groepstrainingen worden afgestemd op de deelnemers. De Coach kent de sterktes, zwaktes en gebruiksaanwijzing van iedere deelnemer. Daar wordt rekening mee gehouden met het schrijven van de trainingen. Je kunt tijdens een training altijd oefeningen aanpassen en de Coach let goed op hoe je een oefening uitvoert.

Bij Barbells & Bootcamp zul je nooit een bootcamp tegen komen waarin je een uur moet hardlopen. Hardlopen is namelijk een specifieke, zeer blessuregevoelige, sport en draagt niet in het bijzonder bij aan de ontwikkeling van een fitter en energieker dagelijks leven. Met bootcamp train je je hele lichaam door het uitvoeren van lichaamsgewicht-oefeningen.

Bootcamp is om je bewust te worden van je lichaam en je bewegingen. Met bootcamp leer je veilige en doelgerichte bewegingen die jou soepeler en sterker maken voor bewegingen die je iedere dag doet. Geen moeite meer met de boodschappentassen, meer energie om te spelen met je (klein)kind en geen brandende benen meer na twee keer traplopen.

Eerst je lichaam opwarmen en dan pas werken. Een warming up zorgt dat je spieren veilig aan de slag kunnen en voorkomt dat je blessures oploopt.

Iedere training is anders. Je doet wedstrijdjes of werkt zelf een trainingsrijtje af. Je werkt op tijd of probeert een flink aantal herhalingen te bereiken en doet dit zo snel of zo netjes mogelijk. Je doet Tabata’s en Sally’s. Je gebruikt je lichaamsgewicht of materialen tot 20kg.

Na hard werken is het tijd om je spieren te ontspannen en wordt de training afgesloten met een rustige cooling down.

Ontdek het zelf en schrijf je in voor 3 gratis proeftrainingen!

Chat openen
Hoi! 👋
Kan ik je helpen?